کد خبر:267817
پ
۲۹۶۴۴۱_۹۸۴
کارشناس بازار سرمایه:

خروج ۱۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه/ اعتماد از بازار رفته است

کارشناس بازار سرمایه از خروج ۱۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خبر داد.

کارشناس بازار سرمایه از خروج ۱۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خبر داد.

 

*** صندوق‌های سرمایه‌گذاری

 

به گزارش پژواک، احمد اتحادپور درباره صندوق های سرمایه گذاری، اظهار داشت:

تمرکز اصلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردانی بر روی توسعه ابزارهای مالی است که فضایی برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند، اما هنوز برخی زیرساخت‌های لازم در کشور وجود ندارد.

در دنیا سبد مشاع عرف است و در برخی از کشورها ۸۰۰ تا ۹۰۰ مدل صندوق سرمایه‌گذاری و بازارگردانی وجود دارد، اما در ایران زیر ۱۰ نوع صندوق وجود دارد، چون صدور مجوزها از سوی سازمان بورس بسیار سخت است.

زیرساخت‌هایی که به وسیله اپلیکیشن‌هایی مانند آپ برای صندوق‌های سبدگردانی فراهم می‌شود، برای این است که افراد بیشتری را تشویق به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم کنیم.

 

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سال ۹۷ و ۹۸ درخواست‌های زیادی برای تأسیس سبدگردانی وجود داشت، گفت:

اما آن موقع مبالغ سرمایه‌گذاری زیر ۵۰۰ میلیون و ۲۵۰ میلیون تومان را نمی‌پذیرفتیم، بنابراین افراد تشویق می‌شدند به سمت سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس حرکت کنند، اما اکنون با توسعه ابزارها افراد با هر مبلغی می‌توانند به صورت غیرمستقیم و از طریق صندوق‌های سبدگردان در بورس سرمایه‌گذاری کنند و بازدهی بیشتری به دست آوردند.

 

*** سود ثابت صندوق‌های سبدگردان

 

اتحادپور در مورد سود ثابت صندوق‌های سبدگردان، بیان داشت:

یکی از این ابزارها اتحاد بین بورس و بیمه است که برای افرادی بیمه‌نامه‌هایی صادر شود که اصل پول و درصدی از سود را برای آنها تضمین کند و افراد با خرید آن بیمه‌نامه در بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند و اصل و سود آن تضمین می‌شود. ۶۰ درصد پول برمی‌گردد و مستقیم به سبد هر شخص واریز می‌شود. در غیر این صورت سبدگردان‌ها نمی‌توانند تضمینی برای سرمایه‌گذار داشته باشند.

بازدهی صندوق‌های سبدگردانی بسته به شرایط بازار دارد در حال حاضر قیمت عمده سهام در حداقل‌ها قرار دارد با توجه به شرایط بنیادی بازار و تورم بالا و دلار حدود ۳۰ هزار تومانی و همچنین سودآوری عمده شرکت‌های بورسی و بالا بودن قیمت‌های جهانی کالاها و نیز تورم بالا در دنیا، واقعاً بازار سرمایه ایران ارزنده شده در حال حاضر سهام فولاد مبارکه و ملی مس با پی بر ای ۴ واحدی معامله می‌شود که بسیار ارزنده است، اما متأسفانه اعتماد از بازار رفته است و بازار باید به شرایط تعادل و اعتماد برگردد.

دولت باید به صورت واقعی از بازار حمایت کند و در بودجه حمایتی از صنایع داشته باشد.

دولت با فروش اوراق باید طوری رفتار کند که به بازار سرمایه ضربه وارد نشود.

 

*** خروج ۱۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه

 

وی در ادامه اظهار داشت:

خروج نقدینگی از سال گذشته که ریزش بازار شروع شد تا کنون به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده و این معادل همان رقمی است که سال‌های ۹۸ و ۹۹ وارد بازار سرمایه شده است.

در همکاری سبدگردانی با نرم‌افزارهای موجود مانند آپ کار احراز هویت مشتریان در بازار سرمایه، صدور کد بورسی آنی که توسط همه کارگزاران انجام می‌شود قابل انجام است اما کد سبدگردانی حتماً باید حضوری و با امضاء گرم افراد باشد.

 

*** هدف بازار سرمایه

 

به گزارش پژواک، کارشناس بازار سرمایه هدف بازار سرمایه را خدمت به بازار واقعی یعنی تولید دانست و گفت:‌

شرکت‌های بزرگ وقتی بازار سرمایه می‌شوند به عنوان مثال فولاد مبارکه ۸ میلیون تن تولید دارد و اگر طرحی برای توسعه ظرفیت به ۱۰ میلیون تن داشته باشد، نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که ساختار بازار سرمایه می‌تواند کمک کند.

مثلاً این شرکت ۱۰۰درصد افزایش سرمایه بدهد و افراد بر اساس تحلیل داده‌های شرکت در این افزایش سرمایه شرکت کنند و به این وسیله پول‌هایی که از بازار جمع می‌شود زمینه توسعه خط تولید را می‌دهد و ظرفیت واقعی فولاد از ۸ به ۱۰ میلیون تن می‌رسد.

گاهی سهامدار عمده در یک شرکت بخشی از سهام خود را می‌فروشد و منابع آن را صرف توسعه می‌کند به عنوان مثال شرکت مادیران با فروش بخشی از سهام خود منابعی جمع کرد و خط تولید ماشین لباسشویی را راه‌اندازی کرد و در واقع منابع بازار سرمایه به این وسیله جذب تولید شد.

 

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه