- پژواک‌پرس - https://pejvakpress.com -

افزایش ۶٩ درصدی واردات تلفن همراه به روش تجاری/ سهم برندهای مختلف از واردات

معاون فنی گمرک ایران از افزایش ۶٩ درصدی واردات تلفن همراه به روش تجاری در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ خبر داد.

 

*** افزایش ۶٩ درصدی واردات تلفن همراه به روش تجاری

 

به گزارش پژواک [1]، مهرداد جمال ارونقی گزارش مفصلی از واردات گوشی موبایل براساس اطلاعات دفتر آمار و پردازش اطلاعات گمرکی اعلام کرده است که در این خصوص، بیان کرد:

در ۱۲ ماهه سال ۹۹ حدود ۱۳ میلیون و ۴۹۲ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش بیش از دو میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار به رویه تجاری وارد کشور شده که نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود ۲۰ درصد از نظر تعداد و ۶۹ درصد از نظر ارزش افزایش دارد.

به عبارتی دیگر میزان واردات گوشی تلفن همراه در سال ۹۹ از نظر تعداد حدود دو میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه رشد کرده است.

این در حالی است که در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۱۱ میلیون و ۲۴۴ هزار دستگاه و به ارزش یک میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار گوشی وارد شده بود.

 

*** متوسط قیمت گوشی؛ ١٨٠ دلار

 

وی با بیان اینکه متوسط قیمت واحد هر گوشی موبایل وارداتی در سال ۹۹ حدود ۱۸۰ دلار بوده که نسبت به متوسط ارزش وارداتی هر دستگاه در سال ۱۳۹۸ که ۱۲۸ دلار بود، حدود ۵۲ دلار افزایش داشته است، اظهار داشت:

بیشترین واردات گوشی موبایل بر حسب تعداد دستگاه در سال ۹۹ مربوط به دی‌ماه با یک میلیون و ۷۶۰ هزار دستگاه، اسفند یک میلیون و ۶۶۸ هزار دستگاه و تیرماه با یک میلیون و ۶۶۷ هزار دستگاه بوده است.

کمترین میزان واردات گوشی تلفن همراه نیز به فروردین‌ماه با ۳۱۷ هزار دستگاه اختصاص دارد.

اما بیشترین واردات گوشی تلفن همراه از کشور امارات متحده عربی و چین انجام شده است.

 

*** مصرف دانش آموزان، واردات گوشی را افزایش داد

 

معاون فنی گمرک ایران در خصوص دلیل افزایش تعداد واردات تلفن همراه، گفت:

از مهمترین دلایل افزایش تعداد واردات گوشی موبایل نسبت به سال ١٣٩٨ می‌توان به گستره نیاز به گوشی‌های تلفن همراه هوشمند در منازل توسط دانش‌آموزان به دلیل شرایط آموزش مجازی مدارس، ناشی از اثرات بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشگاه‌ها اشاره کرد.

از سوی دیگر مدت‌زمان محدود بهره‌برداری از موبایل به دلیل چرخه طول عمر کوتاه این کالا از دیگر دلایل نیاز بازار به واردات آن است.

 

*** سهم برندهای مختلف از واردات تلفن همراه

 

وی درباره سهم برندهای مختلف از واردات تلفن همراه، عنوان کرد:

 سهم برند سامسونگ ۴۴ درصد، شیائومی ۲۵ درصد، اپل ۲۱ درصد، هواوی شش درصد، نوکیا دو درصد و سایر گوشی‌ها دو درصد بوده است.

همچنین سهم تعدادی واردات گوشی موبایل در برند سامسونگ ۴۴ درصد، شیائومی ۲۴ درصد، اپل چهار درصد، هواوی هفت درصد، نوکیا ۱۴ درصد و سایر برندها شش درصد بوده است.

 

*** سامسونگ؛ بالاترین سهم از مصرف تلفن همراه 

 

ارونقی در مورد سهم تعداد مصرف در سال ۹۹، تصریح کرد:

به ترتیب سهم گوشی‌های سامسونگ با ۵۳ درصد، شیائومی ۲۸ درصد، هواوی شش درصد، اپل شش درصد، نوکیا پنج درصد و سایر دو درصد بوده است.

تعداد گوشی‌های وارداتی به ایران براساس اطلاعات شرکت‌های تولیدکننده موبایل از قبیل سامسونگ، شیائومی، هواوی، اپل، نوکیا، لیگو حدود ۱۵ میلیون و ۶۶ هزار دستگاه است که با آمار رسمی واردات تجارت گوشی تلفن همراه و واردات مسافری آن به تعداد ۱۳ میلیون و ۹۴۲ هزار دستگاه حدود یک میلیون و ۵۷۴ هزار دستگاه تفاوت دارد.

ارزش گوشی‌های فروخته شده توسط این شرکت‌ها بالغ بر دو میلیارد و ۷۸۶ میلیون دلار است که با ارزش تجاری رسمی تلفن‌های وارداتی و همچنین توسط مسافران به ارزش دو میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار به میزان ۳۵۰ میلیون دلار تفاوت دارد که طبیعتا این تفاوت [2] در تعداد و ارزش کالا را می‌توان ناشی از دلایلی از جمله کم‌اظهاری تلقی کرد.

 

*** مجموع واردات گوشی مسافری و تجاری 

 

معاون فنی گمرک ایران در پایان با بیان اینکه در کنار واردات گوشی تلفن همراه با رویه تجاری، واردات این کالا از طریق مسافر نیز انجام شده است، اظهار داشت:

در سال گذشته ۶۵۲ هزار دستگاه موبایل [3] از طریق مسافری وارد شده است، بر این اساس در مجموع کل واردات گوشی تلفن همراه به طریق تجاری و مسافری [4] را به ۱۴ میلیون و ۱۴۴ هزار دستگاه افزایش داده است که نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود ۹۰۰ هزار دستگاه کاهش داشته است.

واردات گوشی مسافری در سال ١٣٩٨ بیش از سه میلیون و ٨٣٩ دستگاه بوده که نشان می‌دهد ورود گوشی از این طریق در سال قبل حدود ٨٢ درصد کاهش داشته است.

 

*** مصوبه جنجالی قانون بودجه درخصوص واردات

 

به گزارش پژواک [1]، در جریان مصوبه جنجالی قانون بودجه در مورد تغییرات حقوقی [1] ورودی کالا با تاکید بر حذف نرخ ۴٢٠٠ برای محاسبه حقوق ورودی و محاسبه [5] با نرخ سامانه ای تی اس بانک مرکزی (نرخی نزدیک به بازار)، در مورد گوشی‌های بالای ۶٠٠ دلار نیز مصوب شد که حقوق ورودی گوشی موبایل به روش تجاری [6] از هشت به ١٢ درصد افزایش یابد.

ایسنا

 

انتهای پیام///