- پژواک‌پرس - https://pejvakpress.com -

اختراع بازوی رباتیک نمونه‌گیر کرونا توسط دانشجویان رفسنجانی

برای نخستین بار در کشور، دستگاه نمونه‌گیر کرونا از ته حلق به دو روش توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ساخته شده که قادر است به دو روش افراد مشکوک به کووید 19 را از راه دور نمونه‌گیری کند

 

*** اختراع بازوی رباتیک نمونه‌گیر کرونا

 

به گزارش پژواک [1]، بازوی رباتیک هوشمند نمونه‌گیر کووید ۱۹ با کاهش ارتباط مستقیم و کاهش احتمال انتقال بیماری باعث می‌شود که بسیاری از کادر درمانی بیمار نشوند.

ساخت این دستگاه از خرداد ۹۹ با ثبت طرح در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان آغاز شد و در آذرماه سال جاری به پایان رسید.

این دستگاه در دو هفته قبل در سفر وزیر صنعت به رفسنجان رونمایی شد.

 

این دستگاه توسط دکتر سیدحمید سیدباقری، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری رفسنجان، علی نخعی، دانشجوی پرستاری و محمدطه اکبری، دانشجوی پزشکی رفسنجان در شرکت بوتیا شریف گستر ساخته شده است.

 

*** مزایای بازوی رباتیک نمونه‌گیر کرونا

 

بازوی رباتیک نمونه‌گیر کرونا در خصوص تولید انبوه این دستگاه از سازندگان این دستگاه در مورد مزایای این اختراع اظهار کرد:

با استفاده از این دستگاه مصرف تجهیزات حفاظتی که افراد نمونه گیر برای جلوگیری از انتقال بیماری استفاده می‌کنند، کاهش می‌یابد، همچنین کم کردن استرس کاری افراد نمونه گیر که باعث افزایش تقویت سیستم ایمنی این افراد و احتمال ابتلای کمتر ایشان می‌شود.

این پیشگیری و عدم ابتلای کادر درمان و هچنین کاهش مرگ و میر پرستاران زبده نمونه گیر باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. ساعت کاری از دست رفته پرسنل حاضر در استعلاجی یا هزینه دیه افراد فوت شده میزان صرفه جویی اصلی مادی و معنوی آن است.

 

*** نحوه کار با دستگاه 

 

نخعی به نحوه کار با این دستگاه اشاره و بیان کرد:

دو روش برای هدایت این دستگاه وجود دارد، یکی اینکه به کمک جوی استیک که در این روش حرکت دستگاه به کمک اپراتور تنظیم می‌شود و دیگر اینکه به کمک برنامه‌ای که برای آن می‌توانیم تعریف کنیم که مختصات را برای دستگاه تعریف کنیم و سپس دستگاه به آن نقاط تعریف شده می‌رود.

 

وی در ادامه، یادآور شد:

معمولا برای عمل نمونه گیری از هر دو روش استفاده می‌کنیم به طوری که مراحل ابتدایی که شامل حرکت برداشتن سواپ و قرار گیری سواپ در جلوی صورت فرد مشکوک را برنامه از قبل تعریف شده انجام می‌دهد و مراحل بعدی نمونه گیری را اپراتور به کمک جوی استیک کنترل می‌کند.

از فواید دستگاه نمونه گیر می‌توان به کاهش مواجهه و در نتیجه کاهش احتمال انتقال بیماری به کادر درمان و همچنین افزایش دقت در فرایند نمونه گیری اشاره کرد.

 

*** تولید انبوه دستگاه در سراسر کشور 

 

به گزارش پژواک، مخترع دستگاه در خصوص تولید انبوه این دستگاه و استقبال از آن توسط مراکز درمانی خاطرنشان کرد:

تاکنون چند بیمارستان مرجع بیماری کرونا در سراسر کشور، چند مرکز بهداشت وزارت بهداشت برای غربالگری افراد مشکوک و چندین آزمایشگاه خصوصی در نقاط مختلف کشور برای خرید این دستگاه مذاکره کرده‌اند اما برای انعقاد قرارداد با این مراکز باید مجوزهای لازم را از سوی سازمان غذا و دارو [2] اخذ کنیم که درخواست داده‌ایم و کمی زمان بر است.

 

 

انتهای پیام///