کد خبر:275276
پ
اینترنت کودکان
کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تشریح کرد

بایدها و نبایدهای اینترنت کودکان

کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که مبنای اینترنت کودکان ارائه سرویسی است که والدین امکان کنترل، نظارت و مدیریت فرزندان خود را داشته باشند.

کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که مبنای اینترنت کودکان ارائه سرویسی است که والدین امکان کنترل، نظارت و مدیریت فرزندان خود را داشته باشند.

 

*** بایدها و نبایدهای اینترنت کودکان

 

به گزارش پژواک، محمد کشوری در خصوص بایدها و نبایدهای اینترنت کودکان، اظهار داشت:

این طرح از این جهت که به کودکان سرویس‌های مناسبی داده شود و به خانواده این اختیار را می‌دهد که اینترنتی را برای فرزندان خود فراهم کنند، اقدام خوبی است؛ مشروط به اینکه شامل سایر طبقات اجتماعی نشود.

همین که برای کودکان سرویسی با حق انتخاب توسط پدر و مادر باشد، به عقیده شخصی من اقدام بسیار خوب و لازمی است اما در عین حال از نکته مهمی برخوردار است؛ طبعا اینترنت کودکان ویژگی مهمی که دارد این بوده تعدادی از سایت‌ها را به اصطلاح لیست سفید را تکمیل کرده‌اند و در اختیار والدین قرار می‌دهند اما این اقدام باید بگونه‌ای باشد که والدین بتوانند این لیست را کم و زیاد کنند و از امکان ویرایش برخوردار باشد.

اختیار و کنترل نباید از پدر و مادر گرفته شود؛ مبنای اینترنت کودکان این است که سرویسی را اراده دهند که والدین امکان کنترل، نظارت و مدیریت بر فرزندان خود را داشته باشند؛ نباید چنین امکان تلقی ایجاد کند که بعضا حاکمیت‌ها به جای پدر و مادر تصمیم گرفته‌اند و صرفا تعدادی از سایت‌ها را در اختیار کودکان قرار دهند. اما اینکه سایت‌هایی باشند که خیال والدین راحت باشد، خوب است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

 

وی همچنین معتقد است:

اینترنت کودکان جهت‌گیری، اصول و سیاسی‌های کلی آن باید به سمتی باشد که خانواده‌محور باشد؛ یعنی بر مبنای مدیریت و نظارت والدین باشد؛ به عبارتی حاکمیت این امکان را فراهم کند تا پدر و مادر ها بتوانند آن‌ها را کم یا زیاد کنند.

 

*** این طرح درنهایت برای کودکان ۱۰ الی ۱۲ مناسب است

 

به گزارش پژواک، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان و با بیان اینکه با نگاه به واقعیت جامعه این طرح درنهایت برای کودکان ۱۰ الی ۱۲ مناسب است تشریح کرد:

برای بچه‌های کوچک‌تر همانطورکه گفته شد محور خانواده است. جدا از طراحی که باید جذاب و مناسب باشد، در مرحله بعد این خانواده‌ها هستند که باید قانع شوند که طرح اینترنت کودکان اقدامی خوب و مناسب است تا درنهایت فرزندان آن‌ها از این اینترنت استفاده کنند.

همچنین نقش صدا وسیما در این مواقع بسیار مهم است؛ متأسفانه یکی از مشکلات این است در سال‌های اخیر فرهنگ‌سازی که لازم بوده در مباحثی مانند سواد دیجیتالی و رسانه‌ای دیده نشده است؛ درواقع صدا و سیما باید یک برنامه مستمر و منسجم داشته باشد که سواد خانواده‌ها را در چنین مواردی بالا ببرد؛ طبعا اگر به دید تجاری به آن نگاه شود که شرکت‌های داخلی هم برای تبلیغات باید پولی پرداخت کنند، هیچ وقت این امر شکل نمی‌گیرد؛ بدین ترتیب باید در صدا و سیما و رسانه‌ها به این صورت تبلیغات لازم را انجام دهند.

ایسنا

 

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه