کد خبر:265882
پ
بررسی وزیر ارتباطات ۳۰۰٫۵۰۰
پژواک گزارش می‌دهد:

در جلسه رای اعتماد به عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم چه گذشت؟

در جلسه رای اعتماد به عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم نمایندگان موافق، مخالف به تشریح نظرات خود پیرامون وی پرداختند.

در جلسه رای اعتماد به عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم نمایندگان موافق، مخالف به تشریح نظرات خود پیرامون وی پرداختند.

 

*** رای اعتماد به عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم

 

به گزارش پژواک، صبح امروز جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس شورای اسلامی با حضور کلیه نمایندگان ملت، آغاز شد.
عیسی زارع پور گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دومین وزیری بود که روند رای اعتماد به وی در صحن علنی مجلس برگزار شد.

 

*** روح الله عباس پور / نماینده کمیسیون صنایع و معادن

 

روح الله عباس پور در جلسه نوبت عصر علنی نظر کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی  ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شرح زیر قرائت کرد:

«در راستای بررسی صحت مدرک تحصیلی عیسی زارع پور، به استناد نامه  وزیر علوم، استعلام شد که وزارت مربوطه تأیید کرد که مراتب فارغ التحصیلی ایشان در مقطع دکتری مهندسی کامپیوتر نیو ساوت ولز استرالیا تأیید شده است.

معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی با مسائل و مشکلات ما متناسب است.

برنامه‌های ایشان واقع گرایی لازم را دارد. همچنین ایشان آینده‌نگر هستند و برای یک افق زمانی چهار ساله می‌توانند انسجام عمل داشته باشند. انطباق برنامه‌ها با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۵۴ درصد برنامه‌های ایشان با احکام فوق الذکر همسو است.

بررسی صلاحیت‌های وزیر پیشنهادی، سوابق اجرایی و تجربیات وزیر پیشنهادی در حوزه فناوری اطلاعات قابل قبول و اتکا است. در زمینه زیرساخت‌ها و همچنین توسعه فناوری‌ها و کاربردهای خدمات فضایی لازم است از قابلیت‌های افراد و مدیران باسابقه استفاده شود.

تعهد به ایجاد و تکمیل شبکه ملی اطلاعات برابر مصوبات شورای عالی فضای مجازی شرط لازم جهت تصدی این وزارت خانه مهم است که باید تسریع شود.

در مجموع ایشان دارای نگاه جامع به موضوعات متنوع در حوزه مأموریت‌های وزارت خانه بوده. ایشان فردی جوان، متخصص، شناخته شده، با تجربه و دارای حسن سابقه است. ایشان به مشکلات این حوزه اشراف کامل دارند و در هر زمینه دارای برنامه‌های راهبردی و کاربردی است.

کمیسیون صنابع و معادن مجلس یا توجه به ظرفیت‌های علمی ایشان، ایشان را مناسب تشخیص داد.»

 

*** حجت الاسلام مجید نصیرایی/ نماینده کمیسیون فرهنگی

 

حجت الاسلام مجید نصیرایی در جلسه علنی گزارش کمیسیون فرهنگی درباره عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شرح زیر قرائت کرد:

هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی با سلام احترام؛

مستند به ماده (۲۰۲) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامه های ارائه شده آقای عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور قرائت در صحن علنی ارائه می شود.

مرتضی آقاتهرانی

رئیس کمیسیون فرهنگی

گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامه های ارائه شده آقای عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات

مقدمه:

در راستای اجرای ماده (۲۰۲) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی برنامه کاری بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بر اساس زمان بندی ارائه شده از سوی هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی طی روزهای شنبه ۲۳ لغایت سه شنبه ۲۹ مرداد ماه طی ۲۲ ساعت کاری و ملاقات با ۱۹ نفر از وزرای محترم پیشنهادی به انجام رسید. بر اساس ماموریت کمیسیون فرهنگی برای بررسی صلاحیت وزرای تخصصی، از وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «ورزش و جوانان» ، «میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» «ارتباطات و فناوری اطلاعات» هر کدام ۲ ساعت و ۱۹ وزارت خانه دیگر هر کدام به میزان یک ساعت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. مهمترین موضوعات و محورهای مورد توجه اعضای کمیسیون فرهنگی در محورهای زیر صورت گرفت.

برنامه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از ارائه چشم انداز، مروری بر اسناد بالادستی این حوزه داشته و سپس برنامه های خود را ذیل ۸ محور ماموریتی این وزارتخانه ارائه کرده است. در هر یک از این ۸ قسمت ابتدائا مروری بر مسئله داشته و پس از بیان چالش ها، راهبردهای آن حوزه را ارائه کرده است. برنامه ارائه شده در بعضی بخش ها به کلیات و در بعضی بخشها به جزئیات پرداخته است. در برخی از بخش ها به حوزه سیاست گذاری ورود کرده است که آن از وظایف شورای عالی فضای مجازی است.

بعضی از بخش های برنامه اقدام عملیاتی قابل سنجشی است که این مسئله رصد میزان تحقق برنامه را از سوی نهادهای ناظر همچون مجلس شورای اسلامی در طول مدت تصدی وزارت تسهیل خواهد کرد.

برنامه اکثر محورهای برنامه از شفافیت لازم برخوردار است، اما در بعضی بخشها به دلیل پیچیدگی های موضوع و ذوابعاد بودن مسئله به خوبی برنامه را توصیف نکرده است.

به نظر می رسد در کلیه راهبردهای ارائه شده در محورهای ۸ گانه، اولویت بندی رعایت نشده بنابراین زمان بندی صورت نگرفته است.

انطباق برنامه های ارائه شده با اسناد بالادستی تطبیق برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۵۴ در صد برنامه های پیشنهادی با احکام فوق الذکر «منطبق» و ۳۴ درصد موارد نیز «همسو» است. همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامه ها با اسناد بالادستی یافت نشد. از سوی دیگر در برنامه وزیر پیشنهادی به ۱۲ درصد احکام اشاره ای نشده است که این میزان به تفکیک اسناد بالادستی عبارتند از سیاست های کلی نظام و بیانیه گام دوم انقلاب ۲ درصد، شورای عالی انقلاب فرهنگی ۴ درصد، قانون برنامه ششم توسعه ۵ درصد، و در نهایت قانون بودجه ۱۴۰۰ هم ۱ درصد. بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی تخصص و دوره های دانش افزایی در کنار روحیه جهادی، انقلابی، تحول گرائی و توجه به توسعه دولت الکترونیک مبنی بر تجربیات اجرایی حوزه های فن آوری در کنار لزوم بهره مندی از نظر مشاورین و کارشناسان عملکردی قابل اطمینان از وی را رقم می زند.

نظر قریب به اتفاق اعضای کمیسیون در موافقت با وزارت ارتباطات منبعث از تحصیلات و خلاقیت و سلامت و نوگرایی علی رغم تجربه محدود اجرایی ایشان می باشد. امید است نامبرده با توجه به سلامت و پاکدستی و عدم تعلق مادی به ذینفعان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و توجه لازم به اجرای طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی بتواند منافع عموم مردم و دولت را تضمین نماید.

 

*** علی اصغر عنابستانی / مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات

 

نماینده مردم سبزوار در مخالفت با عیسی زارع‌پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:

آقای زارع‌پور برنامه کامل و جامعی را ارائه کردند و نگرانی‌های ما مثل حکرمانی در فضای دیجیتال، شبکه ملی اطلاعات، دولت هوشمند و شتابدهی به صنعت فضایی را برطرف کرد.

 

*** حسین حاتمی / مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات

 

نماینده کلیبر در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت:

آقای رئیسی در دولت شما عدم گزینه مناسب برای وزارت ارتباطات مورد نقد است. مخالفت من ناظر بر ایرادات برنامه های وی است. درحالی که فضای مجازی با بخشی از زندگی مردم همراه است زارع پور در هیچ یک از شبکه های اجتماعی حضور ندارند. برنامه های مطرح شده از جانب آقای زارع پور کلی است.

حسین حاتمی در پایان، افزود:

ظرفیت فناورانه و ارتباطاتی وی در مقابل با قوه قضاییه است. مسائل کاری و حاشیه ای، وضعیت کارکنان شرکتی و… جایگاهی در برنامه های آقای زارع پور نداشته است. دفاتر پیشخوان به چالش جدی بدیل شده است و آقای زارع پور برنامه ای برای آن ندارد.

 

*** مالک شریعتی نیاسر / موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات

 

مالک شریعتی نیاسر در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات، گفت:

همکار عزیزمان آقای عنابستانی مباحث انتقادی که نسبت به وزیر پیشنهادی مطرح کردند احتمالا درباره عملکرد دولت روحانی و وزارت دوران آقای جهرمی بوده که آنها را به آقای زارع‌پور گفتند.

 

وی با بیان اینکه پیشنهاد آقای زارع‌پور به عنوان وزیر ارتباطات مایه پیشرفت و افتخار است، ادامه داد:

جوانی از خطه مقاومت و شهیدپرور کرمان به عنوان وزیر ارتباطات پیشنهاد شده که عامل پیشرفت این وزارتخانه خواهد بود؛ چراکه جوانی نخبه است.

 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقاط قوت کارنامه زراع‌پور اظهار داشت:

یکی از نقاط مثبت وی، ارتباطش با بدنه اپراتورهای مخابراتی کشور و در حوزه تلکام است.

در شبکه ملی اهدافی با شاخص رسیدن به پهنای باند ٢۵ مگابیت مطرح است که امروز با آن بسیار فاصله داریم. همچنین تحقق افزایش رضایت‌مندی مردم در گروه افزایش کیفیت خدمات است که با توسعه دیتا سنتر، افزایش پهنای باند، تکمیل فیبر نوری، توسعه سرویس‌های پایه مانند موتور جستجوی بومی محقق می‌شود.

 

وی با تاکید بر موضوع راه‌اندازی و توسعه دولت الکترونیک گفت:

توسعه دولت الکترونیک بسیار اهمیت دارد چراکه وقتی دولت وعده و برنامه فسادستیری را می‌دهد این اقدام جز با شفافیت محقق نخواهد شد که راهکار شفافیت هم راه‌اندازی و توسعه دولت الکترونیک است که آقای زراع‌پور در این زمینه در قوه قضاییه عملکرد خوبی داشته به طوری با اقدامات انجام شده در شرایط کرونا باعث کاهش مراجعه حضوری مردم شده‌ است.

 

شریعتی نیاسر با اشاره به ویژگی‌های دانستن، خواستن و توانستن در وزیر پیشنهادی ارتباطات، گفت: تسلط وی بر حوزه آی سی تی از نقاط قوت زراع‌پور در کارنامه اجرایی‌اش محسوب می‌شود.

به خوبی می‌دانیم که چالش امروز و فردای کشور بحث فناوری است و باید دست برتر در حوزه فناوری داشته باشیم و اگر در حوزه تلکام نتوانیم به استانداردها دست یابیم، محکوم به پسرفت هستیم.

 

نماینده تهران در مجلس در پایان، با بیان اینکه خوشبختانه آقای زارع‌پور به حوزه شبکه ملی ارتباطات و اطلاعات وارد است، گفت:

از جمله عملکرد وزیر پیشنهادی در این حوزه ایجاد مرکز فرهنگ دیجیتال است.

در حالی که سهم اتصال دیجیتال نسبت به جی دی پی در دنیا حدود ٢۵ درصد است این عدد در ایران به ۵ درصد می‌رسد که با توجه به توانایی‌های آقای زارع‌پور میتوان رشد ٢.۵ برابری این عدد را مطالبه داشته باشیم.

 

*** محمود عباس زاده مشکینی/ مخالف وزیر پیشنها ی ارتباطات

 

نماینده مردم مشکین شهر در مخالفت با عیسی زارع‌پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:
وزارت ارتباطات یک وزارتخانه زیربنایی است و شوخی نیست زیرا شاهراهی را باز می‌کند که تمام وزارتخانه‌ها باید از آن مسیر عبور کرده و برنامه‌های خود را بر آن سوار کنند.
 
محمود عباس زاده مشکینی در ادامه افزود:
ما باید برای این وزارتخانه از نیرویی استفاده کنیم که واجد دو عنصر خواستن و توانستن باشد. در مولفه خواستن و انگیزه وزیر پیشنهادی شکی نداریم اما در عنصر توانستن که شاخص داریم باید تخصص و تجربه را در نظر بگیریم.
آقای زارع‌پور در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تخصص ندارد و تحصیلکرده کامپیوتر و IT است درحالی که حوزه ماموریت این وزارت خانه ICT است.
 
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس در پایان، تاکید کرد:
مأموریت بیش از ۹۵ درصد این وزارتخانه زیرساختی است. ایشان یک روز سابقه کار در این وزارتخانه را ندارد.
 

*** سید مجتبی محفوظی / موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات

 
 
سید مجتبی محفوظی در موافقت با گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت:
یکی از وزرای جوان و با انگیزه کابینه دکتر زارع پور است. اتفاقا یکی از ویژگی‌های آقای زارع پور تخصص و تجربه است. 
این جوانان ما بودند که جنگ تحمیلی را به بهترین شکل اداره کردند. جناب آقای زارع‌پور دارای عالی‌ترین سطح تحصیلات از دانشگاه‌های داخلی و خارجی هستند و تجربه قابل قبول ایشان در حوزه فناوری کشور نشان از انتخاب درست آیت‌الله رئیسی دارد.
دکتر زارع پور در حوزه فاوا قطعا متخصص هستند. ایشان در دهه هشتاد مرکز توسعه و فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال را راه اندازی کردند.
راه‌اندازی چندین خدمت الکترونیکی در وزرات ارشاد به واسطه دکتر زارع پور باعث شد این وزراتخانه به عنوان وزراتخانه برتر در توسعه خدمات ارتباطی شناخته شود.
 
این نماینده مجلس در پایان، اظهارداشت: دکتر زارع پور در قوه قضائیه هم خوش درخشیدند و این قوه را در مدت کوتاه متحول کردند.

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه