کد خبر:263590
پ
ابراهیم رئیسی
پژواک گزارش می‌دهد:

آیت‌الله ابراهیم رئیسی در مناظره سوم/ ایجاد سامانه شفافیت در دولت، ضروری است/ اگر کسی قرار است پاسخگو باشد، آقای روحانی است

آیت‌الله ابراهیم رئیسی با حضور در مناظره سوم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع دغدغه‌های مردم ضمن تشریح برنامه‌های خود به برخی انتقادات پاسخ داد.

آیت‌الله ابراهیم رئیسی با حضور در مناظره سوم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع دغدغه‌های مردم ضمن تشریح برنامه‌های خود به برخی انتقادات پاسخ داد.

 

*** ایجاد سامانه شفافیت در دولت، ضروری است

 

به گزارش پژواک، ابراهیم رئیسی در آخرین مناظره انتخاباتی با موضوع دغدغه های مردم گفت: ما نشست های زیادی با مردم داشتیم و در دستگاه قضایی ارتباط بسیاری با مردم داشتم و به دلیل ارتباطم با مردم برای مهمترین آن ها راهکار پیدا کردم‌، اگر رای مردم به بنده تعلق گرفت.

برنامه اقتصادی در سه بخش عبارتند از اصلاح دولت و مبارزه با فساد و حمایت از خانواده ها و اقشار محروم و جهش در تولید. یکی از مشکلات مردم مساله فساد است و ما در دستگاه قضایی با مفسد برخورد کردیم اما برخورد با فساد در دولت است. افرادی که الوده باشند جایشان در دولت نیست، باید سامانه جامع اقتصادی ایجاد کرد.

ایجاد سامانه شفافیت در دولت ضروری است که تمام قراردادها در سامانه و پشت ویترین قرار گیرد و من ۳۵ الی ۴۰ شرکت را در زمانی که در استان قدس بودم در اختیار مردم گذاشتم و این امر باعث افزایش اعتماد عمومی می‌شود.

شفافیت مهم است و اگر شفافیت اجرا شود زمین خواری و قاچاق کالا و فرارهای مالیاتی کنترل می شود. در تحول ساختاری باید تحول در نظام بانکی صورت گیرد.

باید اصلاح نظام مالیاتی صورت گیرد و ایجاد سامانه هوشمند برنامه ای جدی است. کاهش مالیات از ۲۵ به ۱۰ درصد قابل انجام است.

 

*** اولین اقدام؛ کنترل گرانی

 

وی با بیان اینکه تحول در ادارات قابل انجام است، افزود:

باید بسترهای فساد از بین برود و خیلی از نظارت های پیشینی باید پسینی شوند. بیش از ۵ میلیون بیکار داریم و ایجاد ۴ میلیون شغل در ۴ سال امر دست یافتنی است.

همچنین اولین مساله کنترل گرانی قابل انجام است.

ما بانک‌ها را یکی از موانع تولید می‌دانیم. معوقات بانکی باید به طور جدی پیگیری شود و روندهای بانکی اصلاح شود.

تورم ۳۲۰ درصدی در هشت سال اصلا قابل قبول نیست.

مردم این وضعیت را چگونه تحمل کنند؟ تورم باید به سمت یک رقمی شدن حرکت کند. همچنین مدیریت بازار ارز و رفع وابستگی سفره مردم به قیمت ارز باید به طور جد در دستور کار باشد. نظارت بر بازار باید افزایش یابد و حداقل معاش مردم باید با کارت خرید سه دهک پایین تامین شود.

 

*** سفر به خوزستان

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در فرصت ۴ دقیقه ای برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها، گفت:

به مساله خوزستان اشاره شد. مرجع قانونی در ارتباط با سفر خوزستان، ستاد ملی مبارزه با کرونای تهران و مرکز بود که اجازه دادند و همه مقدمات لازم انجام شد و اهواز یکی از استان هایی بود که به آن بدهکار بودم؛ چرا اینقدر ناراحتی دارید؟

در عید ۹۹ مسولین بهداشت و درمان گفتند محدودیت ها ایجاد شود، ولی آقای روحانی توجه نکرد و در عید ۱۴۰۰ هم انجام نشد و از ۲۵ فروردین تازه شروع به محدودیت کردند؛ چرا به این موضوع حساس نشدید؟ ما که به حرف کارشناسی عمل کردیم.

بخشی که بیشترین همکاری با کارشناسان وزارت بهداشت را دارد ما هستیم.

اسامی که آقایان اعلام کردند، مردم قضاوت کنند و به این آقایان اطلاع دهند که ما برخورد کرده‌ایم یا نه؟ رسانه ها را نگاه کنید.

 

*** حداقل به مواضع خودتان پایبند باشید

 

وی با طرح این سوال که نظر من درباره FATF را از کجا ذهن‌خوانی کردند که نظر من چیست؟، افزود:

اگر منافع ملت در قراردادی تامین شد ما هیچ مشکلی نداریم، وگرنه نمی‌توانیم منافع مردم را به حراج بگذاریم.

از رئیس قبلی بانک مرکزی پرسیدند که منافع برجام چیست، پاسخ داد هیچ! حداقل به مواضع خودتان پایبند باشید.

اقتدار خارجی امتداد اقتدار داخلی است.

شما وقتی جوجه کُشی و صف مرغ دارید نمی‌توانید برجام را اجرا کنید. برجام یک قراردادی است که با شروط خود در کشور تصویب شده، برجام را یک دولت مقتدر می‌تواند اجرا کند.

اسامی ۱۱ بدهکار بانکی را به مردم اعلام می‌کنیم تا مشخص شود که ما به پرونده آنها در دستگاه قضایی رسیدگی کردیم.

 

*** در نظام سلامت دو مشکل وجود دارد

 

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی در فرصتی ۵ دقیقه‌ای در پاسخ به سوالی درباره مدیریت دوران پسا کرونا، گفت:

در نظام سلامت مشکل داریم و علی رغم اینکه زحمات بسیاری کشیده شد و خدمات ارزشمند پزشکان و پرستاران و کادر درمانی را ارج می نهم ولی کسب و کارها دچار اسیب شده است.

در نظام سلامت دو مشکل وجود دارد.

یکی موضوع تعارض منافع که در سایر بخش‌ها هم هست و در برخی تصمیمات در نظام سلامت باید منافع را کنار گذاشت و تعارض منافع را منتفی کنیم و به حداقل برسانیم.

مثلا مسئول بخش مسکن یا مدارس، خودش پیمانکار یا صاحب مدرسه است.

موضوع دیگر مساله انحصار است. ما باید دسترسی به پزشک متخصص را در همه نقاط کشور آسان کنیم که کسی برای این کار تا مرکز استان و تهران نیاید.

 

*** بارها از بانک مرکزی خواستیم لیست ارزهای صادراتی را به ما بدهد

 

رئیسی با بیان اینکه در دوران کرونا بسیاری از کاسبان و مستاجران آسیب دیدند، افزود:

حوزه های مختلف و از جمله گردشگری آسیب دیده است و مردم باید احساس کنند که دولت برای آسیب‌دیدگان فکر و برنامه دارد، نه برنامه مقطعی مثل وام و کمک معیشتی صرف.

درباره این لیستی که آقای همتی به من داده، مردم می‌پرسند اگر قرار بوده بدهند چرا اینجا و بعد از مسئولیت می‌دهند؟ اگر هم نباید می‌داده این چه کاری است؟ ما بارها از بانک مرکزی خواستیم لیست ارزهای صادراتی را به ما بدهد.

۲۵ میلیارد دلار ارز بوده که ما هرچه پیگیری کردیم ۷ میلیارد دلار را بیشتر اعلام نکردند. بعد هم دولت فهمید که باید خودش مشکل را حل کند و به قوه قضائیه نفرستد.

در حوزه کرونا من معتقدم علیرغم زحماتی که کشیده شده، جای بررسی جدی وجود دارد.

در برخی موارد بی‌تدبیری‌ها خسارت‌هایی به مردم زده که نباید تکرار شود. سازمان بازرسی بررسی‌های جدی انجام داده، هم در حوزه بهداشت و درمان هم در حوزه آسیب‌هایی که وارد شده است. این بازرسی‌ها نشان می‌دهد که برخی بی‌تدبیری‌ها باعث شده که آسیب‌ها بیشتر شده است.

 

*** بپرسید، مشکل مردم با دولت چیست؟

 

وی در نقد سخنان دیگر کاندیداها، گفت:

نمی‌دانم اگر من نبودم آقایان در جلسه چه می‌خواستند بگویند؟ اینجا جای برنامه دادن است. چرا از اقبال مردم به من ناراحتید؟ اگر شک دارید بروید بین مردم و نظرشان به خودتان را ببینید.

من از مردم سوال کرده‌ام، بروید بپرسید مشکل مردم با دولت چیست که با صندوق قهر کرده‌اند.

چگونه عمل کردید که مردم ناراضی اند. این دولت با مردم و جوانان و … چه کرده است.

 

رئیسی با بیان اینکه نگاه مردم به من این است که حرف صادقانه می‌زنم، افزود:

هیچ فیلتری در قوه قضائیه در دوران من صادر نشده است. من گفتم دسترسی به اینترنت برای همه مردم آسان و بعضا رایگان باشد و هیچ روزنامه و رسانه‌ای در زمان من مسدود نشده و این باور من است.

مردم همه چیز را می‌بینند، عملکردها را هم دیده‌اند. شما از مردم ناراحتید؟ مردم به شما اقبال ندارند. مردم دیدند بانک‌ها هرکدام برای خودشان رفتار می‌کنند. می‌خواهید دو قطبی راه بیندازید؟ ولی موفق نخواهید شد.

 

*** اگر کسی قرار است پاسخگو باشد آقای روحانی است

 

سیدابراهیم رئیسی در جمع بندی و بخش پایانی آخرین مناظره انتخاباتی، گفت:

مسئول طرح بنزین دولت بود. آن بخشی که در جلسه سران قوا مطرح شد فقط محل هزینه‌کرد آن بود. برای اینکه بدانند مقصر کیست هم گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هم گزارش مسئولان عالی رتبه قضائی وجود دارد. در اجرای آن بی تدبیری شد.

اگر کسی قرار است پاسخگو باشد آقای روحانی است. تمام بازداشتی‌ها هم مدت‌هاست که مورد عفو قرار گرفتند مگر آن‌هایی که ارتباط خارجی داشته‌اند.

 

*** برنامه بدون کارنامه امر شعاری است

 

به گزارش پژواک، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان با بیان اینکه مردم بدانند که رئیس جمهور نسبت به همه مردم نگاه یکسان دارد، افزود:

دولتی که می خواهد اجرای عدالت کند باید بتواند همه ظرفیت‌های کشور را استفاده کند و قدرت اجماع سازی داشته باشد و توان اجرایی قوی داشته باشد. ما برنامه هایی مثل برنامه توسعه پنجم و ششم داریم که دولت به بسیاری از آنها عمل نکرده است؛ لذا برنامه وجود دارد و کارنامه موید برنامه است و برنامه بدون کارنامه امر شعاری است.

مردم بدانند که رئیس جمهور نسبت به همه مردم نگاه یکسان دارد و هر ایرانی حقش تضمین شده و شیعه، سنی، معلم، کارگر، کشاورز، همه اقلیم‌ها و گویش‌ها یکسانند و مردم نسبت به او حق دارند و دولت هم وظیفه دارد.

 

 

انتهای پیام/// 

 

منبع
پژواک
ارسال دیدگاه